Dentist Prague

Image

Dentist in Prague SE > Behandling > Hygien Rengöring

Hygien Rengöring

Hygien Rengöring

Behandling Beskrivning:

Vad är tandsten?

Tandsten är plack som har mineraliseras. Det är ett allvarligt problem eftersom det kan leda till parodontal inflammation. Den orsakas av det faktum att bakterier samlas på stenen och kan orsaka tandköttet och tanden sjukdom. Dessutom, är plack särskilt känsliga för missfärgning, vilket också är ett estetiskt problem. Tandsten avlägsnas under dentala sandblästring eller så kallade skalning av tänderna.

Vad är Skalning?

Skalning är ett förfarande för att ta bort sediment från tänderna med mekaniska eller handhållen ultraljud dentala scalers. Detta görs genom att generera vibrationer med en frekvens av tiotusentals gånger per sekund. Genom att tillämpa scaler till en tand, är vibrationerna överförs till ytan av tanden, vilket gör tandsten paus och lätt att avlägsna.

 

SKICKA En BEGÄRAN

 

Vad är tänder sandblästerapparater?

Det är ett förfarande som syftar att rengöra tänderna från:

- Tandsten - en hård lager av förkalkade plattor. Den bildade tandsten är för svårt att tas bort under daglig tandborstning eller den bildar på platser som är svåra att nå med en borste. Den kan inträffa över och under tandköttet.

- Plack - visas på grund av att samla pigment från vin, kaffe, te och andra livsmedel. Det är mindre farligt än tandsten, men ska inte heller underskattas.

- Missfärgning av tänder - det finns många orsaker, såsom rökning, ålder eller medicinering

Hur ofta ska jag ta bort tandsten?

Sandblästring rekommenderas var 6-12 månader, ibland oftare om patientens tänder är särskilt känsliga för nedfall av pesten och sediment även var 3-4 månader. Patienter som bär hängslen rekommenderas att besöka en tandläkare även var 3 månader.

Skalning görs 1-2 gånger per år, och vid behov (till exempel i fallet med inflammation i tandköttet) kan göras även 3-6 gånger.

Är Rengör Hygien i Tjeckien smärtsamma?

Tänderna Rengöring är smärtfri och kan förknippas endast med lätt obehag. Vissa människor klagar över en obehaglig eftersmak under slipning.

Vem är den bästa kandidaten för Skala och polska utomlands?

De bästa kandidaterna för hygien Rengöring är:

- Cigarettrökare
- Människor som ofta dricker kaffe, te och vin
- Patienter som bär Tandställningen
- Personer som är känsliga för missfärgning.

Behandlingstid:

c.. 30 minuter, beror antalet besök på ett enskilt fall

Efter behandling:

Efter behandlingen tänderna blir överkänsliga mot tillfälliga fläckar, så undvik livsmedel som innehåller färgämnen i ca 2 timmar. Efter hygien ren behandlingen, lackering av tänder rekommenderas.

 

SKICKA En BEGÄRAN