Dentist Prague

Image

Dentist in Prague SE > Behandling > Rotbehandling

Rotbehandling

Rotbehandling

Behandling Beskrivning:

Hur ser behandlingen ut?

I den första fasen av behandlingen, är massan vävnaden avlägsnas från kammaren och kanalerna rot. Sedan kammaren och kanalerna rot är noggrant renas. Tidigare, är ett litet hål i kronan av tanden gjorts. (Om du har upplevt svår smärta i tanden, detta förfarande vanligtvis ger en stor lättnad.) Om din läkare använder moderna metoder kräver behandling oftast ett besök, men i svåra fall kan kräva två eller tre sådana. När läkaren är säker på att tanden är fri från infektion, kanalerna och kammaren fylls med tandmaterial som förhindrar åter-inträngning av bakterier i tanden. Ibland är det nödvändigt att stärka tanden med en rot-krona inlägg. Sedan tandkronan byggs med en sammansatt fyllning, guld eller porslin inlägg, eller porslin eller metall krona.

Är rotbehandling utförs med mikroskop bättre än den traditionella rotbehandling?

Tack vare denna enhet kan vi lokalisera de många kanalerna, som är osynliga utan mikroskop, och sedan försiktigt behandla hela systemet av kanaler. Med hjälp av ett mikroskop kan vi se faktiskt inne i kanalen och genomföra rätt behandling i visuell kontroll.

 

BEGÄRAN OM BEHANDLING

 

Är rotbehandling smärtsam?

De flesta behandlingar kan göras utan lokalbedövning. Om din läkare räknar möjligheten uppkomsten av smärta, han / hon kommer att utföra lokalbedövning. Ibland finns temporär irritation i vävnaderna som omger den behandlade tanden. Det är oftast svag nog att smärtstillande finns på apotek utan recept kan lindra smärtan. Om du får svullnad eller svår smärta, bör du omedelbart kontakta en tandläkare.

Kommer min rotfyllning behandlad tand blir svart efter behandlingen?

Moderna metoder för billiga rotfyllning behandling utomlands inte orsakar missfärgning lika stark som de brukade i det förflutna. Tanden kan mörkna något, men det kan korrigeras genom tandblekning.

Finns det något alternativ till rotbehandling?

Ett alternativ till endodontiska behandlingen är tandutdragning. Mycket ofta är det ett allvarligt dilemma för en patient: om du vill ta bort tanden snabbt och billigt, eller besluta om en ganska dyr behandling och spara tanden. Det slutliga beslutet är naturligtvis, som gjorts av patienten, men det tandutdragning vanligtvis inte lösa problemet.

Varför behöver jag ny rotfyllning behandling?

Ibland tänderna rot tidigare kanal behandlad kräver förnyad behandling. Symptomen tyder ett sådant behov, kan vara smärta. Ibland är det också synligt på röntgenbilder i form av en mörk "fläck" runt spetsen av roten. Den "Stain" är ingenting annat än benförlust på grund av felaktig rotfyllning behandling. Efter noggrann förnyad behandling, ben ombyggnader och förändringar kring roten spetsen försvinner.

Behandlingstid:

Ett besök vid standardförfarande. Mer komplicerade fall kan kräva 2-3 besök.