Dentist Prague

Image

Tandkronor

Tandkronor

Behandling Beskrivning:

Vad är en tandkrona utomlands?

En naturlig tand består av en rot och en krona. Den billiga tandkrona  är en del som vi ser i munnen och estetik i vår leende beroende av det. Om en naturlig tand är skadad i den utsträckning som det inte är möjligt att fixa det med en vanlig sammansatt restaurering (fyllning), kan lösningen vara en tandkrona. Prosthetic krona cementeras fast, dvs den kan inte tas bort från munnen. Dental kronor kan förbättra form, storlek eller färg på en tand.

När är tandkronor nödvändiga?

Rekommendationerna för billiga tandkronor utomlands är:

- Svår förstörelse av den naturliga kronan på tanden som orsakas av karies eller skada
- Nötning
- Efter implantation för att fylla den saknade tanden
- Efter rotbehandling att förstärka tanden
- Estetiska överväganden som missfärgade tänder, emalj defekter, en negativ form eller felaktigt placerade i tandbågen
- Korrigering av ocklusala relationer för att undvika tandreglering.

 

BEGÄRAN OM TANDKRONER

 

Vilka är de tandkronor tillverkade av?

Prosthetic kronor kan vara tillverkade av olika material. Akryl och kompositer används för att skapa tillfälliga kronor. Permanenta kronor kan vara av metall, kan porslin eller metall på grund vara keramik.

- Metal Kronor - användes som protetisk rekonstruktion under många år på grund av sin hållbarhet och styrka. Metallen krona behandlingen numera används mycket sällan på grund av otillräckliga estetik.

- Porslin smält till metall kronor och porslin smält till guldkronor-genom en kombination av porslin, som har en hög estetiska värden och metall med sin hållbarhet och styrka, kronorna är mycket populära i moderna protetik. Som en kärna av porslinskronor, stållegeringar med särskild komposition är de vanligaste. De är säkra för kroppen och har en mycket hög hållfasthet. Människor som är allergiska mot basmetaller, kan välja guldlegeringar som ett alternativ, som också används för att få en högre estetiska resultat. Porslin smält till metall kronor kan utföras på hela längden av bågen, men för att få de bästa estetik, är keramiska kronor rekommenderas för den främre bågen delen.

- Full keramiska kronor, har de bästa estetik och tack vare deras bas, de är så tålig och stark som stål-bas kronor. De kan användas i både fram-och bakre tänderna.

Hur installationen av Kronor ut?

Under det första besöket hos tandläkaren undersöker tänderna och utföra allt nödvändigt arbete innan kronan behandling (rotfyllning behandling). Tandläkaren kommer slipa tanden för kronan. I händelse av en skada tand, som är alltför liten för kronan, kommer en tjänst behövs för att upprätthålla kronan. Efter det är intrycken för kronan tas, och en tillfällig krona är installerad. Vid nästa besök (vanligtvis efter 5 dagar, vilket är en tid för tandtekniska laboratorium för att göra kronan) den permanenta kronan är installerad.

Är behandlingen smärtsam?

Vissa steg i framställningen av en tand för protes krona kan vara smärtsamt för patienten eller orsaka obehag och därför lokalbedövning används, vilket effektivt eliminerar obehagliga känslor. Kronan cementering sig är inte smärtsam och kräver inte bedövning.

När ska jag besluta att kronorna installerat?

Det finns några situationer när du ska besluta om Kronor:

- Tand kan försvaga tidigare installation av en stor fyllning
- När fyllningen är missfärgad, bör kronan förbättra utseendet av en tand
- Om en tand har behandlats med rotfyllning, kan en krona behövas för att skydda en försvagad tand
- Vid olyckor
- För att upprätthålla en stabil tandbro

Hur länge kommer kronorna senaste?

Livslängden för en krona beror på hur det kommer att tas om hand. Crown själv inte förfalla inte, men karies kan börja på den plats där kronan möter tanden. Det är mycket viktigt att hålla detta område rent precis som de andra tänderna för att förhindra att tanden från förfall. Lämplig hygien kommer att göra kronan stanna länge.

Kommer jag att känna kronan annorlunda än de naturliga tänderna?

Eftersom formen på kronan kommer att vara något annorlunda den saknade tanden kan det kännas obehagligt i början. Efter några dagar ska du inte känna skillnaden.

Behandlingstid:

Första Besök: förberedelse av tanden för kronan, tillfällig krona installation

Andra besök (efter c 5 dagar.): Permanent krona installation

Efter behandling:

Undvik bita hårda föremål (t.ex. skal av nötter.) Använd tandtråd. Särskild uppmärksamhet ge rengör ytorna, där kronan möter tandköttet.

BEGÄRAN OM TANDKRONER